top of page

doula 

anna-maija

IMG_5890.jpg

Minun tieni doulaksi alkoi tyttöni odotusaikana, kun löysin kirpputorilta Michel Odentin, ranskalaisen synnytyslääkärin kirjan Luonnonmukainen synnytys. Kirjan kuvat naisista synnytyksen ja syntymän äärellä herättivät minussa jotain hyvin alkukantaista ja kaunista, naisen vaistoa, naisen kehon viisaudessa kulkevaa tietoa. Yhteys ja luottamus sekä itseeni että syntyvään lapseen kasvoi ja vahvistui, ja tiesin, että tulemme synnytyksen hetkellä tekemään työtä yhdessä. Luotin, että me tiedämme kuinka syntyä ja synnyttää. Luotin luontoon meissä. 

Näistä hetkistä on kulunut aikaa jo 16 vuotta, ja tieni doulaksi sai odottaa vuosia kypsymistään. Nyt tuen rakkaudella sinun raskaus- ja synnytysmatkaasi.

* Jokainen nainen ansaitsee parhaan mahdollisen synnytyskokemuksen, ja kaiken tarvitsemansa tuen synnytyksen aikana *

Olen ollut doulana mukana niin alatiesynnytyksissä kuin sektiossa. Olen ollut mukana sekä lääkkeettömissä että lääkkeellisissä synnytyksissä. Synnytyksissä, joissa synnytystoiveet ovat toteutuneet yli odotusten, ja synnytyksissa, joissa on kohdattu tilanteita, joita ei mikään taho ole osannut ennakoida. Olen ollut doulana sekä pareille että yksin odottaville. Doulana minun tehtäväni on tukea sinua jokaisessa tilanteessa. Doulana minun tehtäväni on tukea kaikin tavoin sinua saamaan paras mahdollinen synnytyskokemus, sinun tilanteessasi.

 

 

Synnytyksessä niin kuin elämässäkin, moneen asiaan voi vaikuttaa, monta asiaa voi suunnitella etukäteen, ja sitten lopulta kaikkea ei voi kontrolloida, ja joitain asioita voi tulla yllätyksenä vastaan. Kaikessa tässä olen sinulle tukena. Tiedollisena, emotionaalisena ja fyysisenä. Kädestä pitäjänä, turvana, kalliona, hyväksyvänä ja lempeänä katseena ja hymynä.

Koska välitän.

Ja koska sinä ansaitset sen.

Rakkaudella, Anna-Maija

bottom of page