Doulapalvelut

* Jokainen nainen ansaitsee parhaan mahdollisen synnytyskokemuksen, ja kaiken tarvitsemansa tuen synnytyksen aikana *

Minun tieni doulaksi alkoi tyttöni odotusaikana, kun löysin kirpputorilta Michel Odentin, ranskalaisen synnytyslääkärin kirjan Luonnonmukainen synnytys. Kirjan kuvat naisista synnytyksen ja syntymän äärellä herättivät minussa jotain hyvin alkukantaista ja kaunista, naisen vaistoa, naisen kehon viisaudessa kulkevaa tietoa. Yhteys ja luottamus sekä itseeni että syntyvään lapseen kasvoi ja vahvistui, ja tiesin, että tulemme synnytyksen hetkellä tekemään työtä yhdessä. Luotin, että me tiedämme kuinka syntyä ja synnyttää. Luotin luontoon meissä. 

 

Näistä hetkistä on kulunut aikaa jo 16 vuotta, ja tieni doulaksi sai odottaa vuosia kypsymistään. Nyt tuen rakkaudella sinun raskaus- ja synnytysmatkaasi.

                             

                                       

                                              Doula

Sana Doula tulee kreikan kielestä ja tarkoittaa palvelijaa. Doula on koulutettu synnytystukihenkilö, joka tiedoillaan ja taidoillaan tukee äitiä, puolisoa, ja perhettä ennen synnytystä, synnytyksen aikana ja sen jälkeen.

Ensimmäisellä tapaamisella voimme tutustua teekupposen äärellä, ja vaihtaa ajatuksia teidän toiveistanne ja miettiä, miten voisin tukea sinua/teitä raskausaikana ja tulevassa synnytyksessä. Tapaamisen jälkeen voitte rauhassa miettiä, olisinko minä oikea ihminen doulaksi teidän matkallenne kohti uutta syntymää. Tämä ensimmäinen tapaaminen on aina maksuton.

Synty - doulauspaketti

Tähän doulauspakettiin kuuluu maksuttoman ensitapaamisen jälkeen kaksi tapaamista ennen synnytystä (yht. 4h), synnytykseen osallistuminen ja yksi tapaaminen synnytyksen jälkeen (2h) 3 kk sisällä synnytyksestä. Olen tavoitettavissanne puhelimitse ja sähköpostitse, mitä tahansa haluatte kysyä tai yhdessä miettiä, sekä päivystän ympäri vuorokauden 2 viikkoa lasketun ajan molemmin puolin (yht. 4 viikkoa). Voit lainata minulta raskaus- ja synnytysaiheista kirjallisuutta, ja saat TENS-laitteen synnytykseesi.

Tapaamisissa ennen synnytystä tutustumme lisää, voimme käydä läpi synnytyksen vaiheita, ja erilaisia luonnollisia keinoja kulkea synnytystuntemusten läpi esim. liike, hengitys, ääni-synnytyslaulu, rebozo-huivin käyttö, guasha. Käymme läpi myös lääkkeellisiä kivunlievityskeinoja. Opastan sinua erilaisten lepo- ja ponnistusasentojen käyttöön synnytyksessä. Kaikkia sinulle sopivalta tuntuvia keinoja voimme harjoitella yhdessä, ja löydät näin sinulle parhaat keinot rentoutua. Opetan myös kumppanillesi erilaisia tapoja tukea ja auttaa sinua synnytyksessä, joista te voitte ottaa mukaan teille sopivimmat. Jos haluat, autan sinua/teitä synnytystoivelistan tekemisessä. Olen teitä varten, jotta te löydätte itsellenne sopivan ja hyvän tavan synnyttää.

 

Synnytyksessä kannustan sinua, kunnioitan päätöksiäsi, ja pyrin suojaamaan synnytysrauhaasi ja synnytystoiveitasi. Pyrin luomaan synnytysympäristöstä toiveidesi mukaisen. Autan puolisoasi osallistumaan aktiivisesti kanssasi synnytykseen, ja löytämään synnytystilanteessa hyviä ja toimivia keinoja tukea sinua. Olen läsnä sinua varten, pyrin kuuntelemaan herkästi sinun tarpeitasi, kosketan jos kaipaat sitä, ja ohjaan sinua rentoutumaan supistusten välissä, jos se on sinulle toimivaa. Uuden perheenjäsenen synnyttyä, annan teille tilaa tutustua rauhassa toisiinne, mutta olen läsnä vielä jonkun aikaa jos tarvitsette minua. Tarvittaessa autan imetyksessä, ja halutessanne voin ottaa valokuvia.

Tapaamisessa synnytyksen jälkeen käymme yhdessä läpi synnytystä. Kuuntelen sinun/teidän ajatuksianne ja kokemuksianne, ja autan ja tuen asioissa, joissa te tukea tarvitsette.

Vaisto - doulauspaketti 

 

 

 

Tähän doulauspakettiin sisältyy Synty-doulauspaketin sisällön lisäksi Hypnosynnytys-valmennus. Saat käyttöösi mm. syvän rentoutumisen keinoja, lempeitä hengitystekniikoita synnytyksen vaiheisiin, ja ymmärryksen affirmaatioiden ja visualisoinnin tehosta. Kun teet valmennuksen rentoutuksia päivittäin, tulee rentoudesta ja luottamuksesta kehosi synnytysviisauteen sinulle päivä päivältä helpompaa. Tapaamme 4-5 kertaa raskausaikana, olen tukenasi synnytyksessa, ja tapaamme kerran synnytyksen jälkeen.

Tästä Doulauspaketista on tulossa vielä lisätietoa. Mikäli doulaus Hypnosynnytys-valmennuksella kiinnostaa sinua, olethan yhteydessä, vastaan mielelläni kaikkiin kysymyksiisi!

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    

Pikadoulaus

Jos laskettuun aikaasi on enää päiviä jäljellä, tai synnytyksesi on käynnistymäisillään, voit kysyä pikadoulausta. Tämä palvelu on saatavilla raskausviikosta 38+0 lähtien. Ota yhteyttä, ja jos mahdollista sovimme tapaamisen ennen synnytystä (1x2h). Puhelintapaaminen on myös mahdollinen. Pikadoulaus sisältää alkutapaamisen lisäksi synnytyksessä mukana olon ja yhden tapaamisen synnytyksen jälkeen (1x2h).

Jos synnytyksesi on jo käynnistynyt, ota yhteyttä soittaen tai viestillä, puh. 0405932824. Jos olen vapaana, tulen tueksesi synnytykseen. Jos et saa minuun yhteyttä, jätä viesti, ja soitan sinulle takaisin heti kun vapaudun.

Synnytysvalmennukset

Tällä hetkellä pidän synnytysvalmennuksia sekä pienryhmissä että yksilövalmennuksina.

Kysy lisää!

 

Hypnosynnytysvalmennus

 

Hypnosynnytysvalmennus on erityinen syvärentouteen pohjautuva valmennus. Hypnosynnytysvalmennus on mahdollista toteuttaa yksilövalmennuksena tai ryhmävalmennuksena useammalle synnyttäjälle ja puolisolle/tukihenkilölle.

Sivuilleni on tulossa lisää tietoa Hypnosynnytysvalmennuksesta, sillä välin voit olla minuun yhteydessä, jos olet kiinnostunut valmennuksesta ja haluat lisätietoja.

Doulapalvelupaketin ostaneet saavat 20% alennuksen odotusaikaan sopivista hoidoista

   *Kokemuksia*

"Olin ensisynnyttäjä, ja meitä puolison kanssa jännitti synnytys. Mietimme sitä, kuinka onnistuisin kivuista huolimatta pysymään rauhallisena synnytyskuplassani ja kuinka kumppanini jaksaisi tsempata minua hänellekin haastavassa tilanteessa. Anna-Maija osasi tukea meitä ihanasti. Koin etten ollut yksin, vaan olimme tilanteessa kolmestaan puolisoni ja Anna-Maijan kanssa ikäänkuin jossakin kuplassa erillään muusta maailmasta. Lauloimme matalaa aa-kirjainta, Anna-Maija ehdotteli uusia asentoja ja silitti olkapäästä. Kun supistus tuli, hän muistutti minua rentoutumaan. Puolisoni koki, että Anna-Maija osasi tukea häntäkin. Kätilöiden reippaaseen ja lääketieteelliseen otteeseen Anna-Maija toi rauhallisen ja läsnäolevan vastapainon. Lisäksi tuntui, että hänellä oli paljon tietoa synnytyksestä, koimme, että meillä oli joku ulkopuolinen kehen luottaa, läsnä koko synnytyksen ajan. Mielestäni kaikkea, mitä ennalta oltiin sovittu, kunnioitettiin ja synnytystoiveisiimme oli hyvin perehdytty. Myös kätilöiden työtä kunnioitettiin, eikä lääketieteellisiin päätöksiin millään tavalla puututtu. Oli aivan ihanaa, että Anna-Maija oli kanssamme, enkä osaa kuvitella kuinka synnytys olisi ilman häntä mennyt"

<3 Hanna ja Pyry

Anna-Maija Vuorialho

Puijonkatu 22, Kuopio

annamaijaheijaa@gmail.com

0405932824

Yhteydenotto

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now