top of page

HypnoSynnytys

Hypnosynnytysvalmennus

 

HypnoBirthing eli HypnoSynnytys on yhdysvaltalaisen Marie Monganin 1990-luvulla kehittämä menetelmä, joka yhdistää syvärentoutumisen eli itsehypnoosin synnytykseen. HypnoBirthing-metodin keskeisin viesti on, että synnytys voi olla lempeä, voimaannuttava ja jopa nautinnollinen kokemus, kun synnyttäjä on valmistautunut hyvin, ja luottaa synnyttävään kehoonsa. 

Seuraava 5 kerran valmennus Kuopiossa 21.2-28.3 2022

21.2 klo 17.30-20

28.2 klo 17.30-20

Talvilomalla tauko

14.3 klo 17.30-20

21.3 klo 17.30-20

28.3 klo 17.30-20

HypnoSynnytys pohjaa tietoon ja ymmärrykseen synnytyksen ja syntymän prosessista. Rentous on avain sujuvampaan ja lempeämpään synnytykseen. Rento ja luottavainen olo tukevat luonnollisten synnytyshormonien optimaalista toimintaa, happi kulkee hyvin kohdulle ja saa sen tekemään synnytystyötä vahvasti. Pelko ja jännitys taas luovat haasteita synnytyksen kulkuun, nostaen stressihormoneja, ja nostaen kehossamme taistele tai pakene - tilaa, jolloin verenkierto ohjautuu kohdusta raajoihin, ja voi tuoda haasteita synnytyksen kulkuun. Teemme valmennuksen aikana useita syvärentoutuksia, puramme myyttejä rennomman synnytyksen tieltä, ja luomme syvärentoutuksissa uutta luottavaista asennetta ja oloa synnytystä kohti. Saat kotiisi syvärentoutusäänitteen ja affirmaatioäänitteen kuunneltavaksi, useita rentoutuskeinoja synnytyksen vaiheisiin, ja kolme yksinkertaista hengitystekniikkaa tukemaan synnytyksen prosessia. 

Valmennuksen jälkeen ymmärrät fysiologisen synnytyksen kulkua. Tiedät synnytyksen vaiheet ja ymmärrät synnytyksen hormonitoimintaa. Tiedät omat oikeutesi synnyttäjänä, ja jos olet päättänyt synnyttää sairaalassa, osaat käydä rakentavaa keskustelua synnytyssairaalan henkilökunnan kanssa.

Valmennus on tarkoitettu niin pareille kuin itsellisille odottajille, sekä kotona että sairaalassa synnyttäville. Jos odotatte yhdessä, on ihanaa jos osallistutte valmennukseen yhdessä. Valmennus yhdistää uutta perheenjäsentä odottavaa paria, ja ottaa myös puolison odotusmatkalle, ja synnytykseen ja vanhemmuuteen valmistautumiseen mukaan. Puoliso/synnytyskumppani saa valmennuksesta tietoa ja ymmärrystä kuinka olla tukena synnytyksen eri vaiheissa, ja konkreettisia keinoja auttaa synnyttävää kumppaniaan erilaisten tuntemusten läpi synnytyksen aikana.

Olet lämpimästi tervetullut valmennukseen myös, jos olet itsellinen odottaja. Jos raskausaikaa kulkee mukanasi ystävä/doula, ja hän on tulossa mukaan synnytykseesi, voit osallistua valmennukseen hänen kanssaan.

HypnoSynnytys-valmennus on mahdollista toteuttaa yksilövalmennuksena tai ryhmävalmennuksena useammalle synnyttäjälle ja puolisolle/synnytyskumppanille. 

Voit lukea lisää https://hypnosynnytys.fi

 

bottom of page